Makaleler

Geleceğin teknolojisinde UX Bölüm 1: Sağlık sektörü ve akıllı evler

Hızla gelişen teknolojinin günlük kullanımda gidebileceği alanlar ve bunların açacağı yeni tasarım alanları üzerine bir fikir jimnastiği yaptık.

Nazlı Binyıldırım 20 Ağustos 2015

Teknoloji, bize, uçsuz bucaksız bir bilgi yığınına ulaşma, kolay iletişim kurma, birçok işimizi kolayca ve hızlıca akıllı telefonlarımız ile halletme imkanını ve daha nicelerini sunuyor. Artık, sağlık kayıtlarımıza telefonlarımızdan ulaşıyor, aynı anda her üyesi farklı lokasyonlarda bulunan gruplar olarak görüntülü konferans yapıyor, mobil banka şubelerini kullanarak hesap incelemesi yapıyor ya da telefonumuzu marketlerde kod okuyuculara okutarak dijital ödeme yapabiliyoruz. Bütün bu gelişmeleri düşününce insan merak etmeden duramıyor; şu an yalnızca telefonumuzla bunları gerçekleştirebiliyorsak ileride ne gibi ürünler bizlere nasıl kolaylıklar sağlayacak ve bu ürünlerin kullanıcı açısından en önemli öğesi olan arayüzler nasıl şekillenecek?

Dünyanın en ünlü fütüristlerinden biri olan, fizikçi Michio Kaku, kitaplarında ve konuşmalarında bilgisayarın ürün olarak – günümüzde olduğu şekliyle – hayatlarımızda çok uzun süre kalmayacağını iddia ediyor. Kaku, yakın gelecekte, yüzey oluşturulabilecek her düzlemin, interaktif bir alana dönüşeceğini söylüyor. Hatta, teknolojinin ucuzlaması sebebiyle artık birçok ürünü ‘akıllı’ hale getirmenin mümkün olduğunu, bunun sonucundaysa, evlerimizin duvarlarının bile çipli duvar kağıtlarıyla kaplanan akıllı duvarlara dönüşeceğini ekliyor.

Peki, duvarlarımız arayüze dönüşürse ne olur? Onlarca, hatta yüzlerce metrekarenin kullanıcı deneyimi nasıl düşünülmelidir?

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
    Keşfetmeye Devam Et