Makaleler

Wireframe tasarlarken ne kadar detaya girmeliyim?

Önünüzde, üzerinde çalışmaya başlamanızı bekleyen yeni bir proje var. Sizden yeni bir görsel arabirim için wireframe'leri oluşturmanız bekleniyor. Peki, bu wireframe'de ne kadar detaya girmelisiniz? Ortaya çıkacak wireframe, final arabirimin aslına ne kadar uygun olmalı?

Özgür Korkmaz 26 Nisan 2016

Bir kullanıcı deneyimi tasarımcısısınız ve işinizin büyük bölümü araştırmalar ve etkileşim tasarımları yapmaktan ibaret. Önünüzde, üzerinde çalışmaya başlamanızı bekleyen yeni bir proje var. Sizden yeni bir görsel arabirim için wireframe’leri oluşturmanız bekleniyor. Peki, bu wireframe’de ne kadar detaya girmelisiniz? Ortaya çıkacak wireframe, final arabirimin aslına ne kadar uygun olmalı?

Bu makalemizde low-fidelity ve high-fidelity wireframe’lerden; bu ikisinin faydalarından ve farklarından söz edelim istedik.

Nedir bu “fidelity” dedikleri şey?

İşe öncelikle fidelity sözcüğünün ne anlama geldiğini hatırlayarak başlayalım. Fidelity, tasarımın detaylılık seviyesini; diğer bir deyişle tasarımın aslına ne kadar uygun olacağını tanımlıyor. Her proje için tek ve kesin çözüm olmasa da, aslına uygun yüksek detaylı wireframe’lere, yani high-fidelity wireframe’lere ihtiyaç duyduğumuz çokça durumla karşı karşıya geliyoruz.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Senin İçin Öneriyoruz