Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Tasarım Sohbetleri serimizin yeni konuğu, medya sanatçısı ve tasarımcı Refik Anadol. Kendisiyle Arşiv Rüyası adını verdiği sergisinden yola çıkarak yapay zeka ve mekânsal kullanıcı deneyimleri üzerine ‘şahane’ bir söyleşi gerçekleştirdik.
Tasarım Sohbetleri video serimizin yeni konuğu medya sanatçısı ve tasarımcı Refik Anadol. Kendisiyle Arşiv Rüyası adını verdiği sergisinden yola çıkarak yapay zeka ve mekânsal kullanıcı deneyimi üzerine “şahane” bir söyleşi gerçekleştirdik.
Google’ın Artists and Machine Intelligence projesi kapsamında tSNE algoritmasını kullanarak SALT Araştırma arşiv koleksiyonlarında bulunan 1 milyon 700 bini aşkın belgenin özellik ve kategorilerine göre nöral bir ağ tarafından işlenmesi ve ilişkilendirilmesi sürecini anlatan Arşiv Rüyası, işin içinde zahiri bilinç (VR) ve bu deneyimin arayüzleştirilmesi de olunca bizi tavladı.
Her şeyin taşınabilir bir harddisk içindeki data ile başladığı çalışma, çok boyutlu meta verinin 3 boyuta indirgenmesi ve imajların imageNET yardımıyla ilişkilendirilmesi üzerine kurgulanmış ve SALT Galata’nın katkısıyla ziyaretçisini sarmalayan bir mekansal deneyime dönüşmüş. Etkileşime geçildiğinde kurduğu ilişkiler ağını analiz edebildiğimiz nöral network, kullanıcı etkileşimde bulunmadığında ise rüya modu ile bir başka deneyim sunmaya devam ediyor.
Sanatçı ve çalışmaları hakkında özet bilgiyi yazının devamında görebilirsiniz, ancak isterseniz önce buyurun röportajımıza:
Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.