Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Teknoloji ve tasarım yolculuğumuzda eşi benzeri olmayan bir dönüm noktası olan ve bize evrenin sırlarını açabileceği kadar, insanoğlunun sonunu da getirebilecek potansiyele sahip olan Yapay Zeka (AI) konusundaki en güncel tartışmalar, makaleler, görüşler ve incelemeler bu kategoride.
Bilim ve girişimciliği bir araya getiren global bir inisiyatif olan Hello Tomorrow'un Türkiye finalleri Aralık ayında gerçekleşti. Birbirinden değerli konuşmacıları SHERPA Blog röportajlarında ağırladık. İlk konuğumuz Dr. Raymond Lo ile artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ teknolojilerini birleştiren "insan hafızası yönetim aracı" Modar AI üzerine konuştuk.
Görünen köy kılavuz istemez. Bu sene kendimizi makine öğrenmesi (Machine Learning -ML) ve ona bağlı yapay zekâ (AI) tartışması içerisinde bulduğumuz aşikar. Peki, bu tartışmalara fransız kalmamak adına sabahlara kadar makale okumamız, istatistik bilgimizi tazelememiz ve matematik okur-yazarlığımızı artırmamız mı gerekiyor?
Dijital Dünyanın Kadınları serimizin dördüncü bölümünün konuğu Elif "Data" Demirci oldu. Sosyoloji eğitimiyle başlayıp bilimkurgu hayranlığı sebebiyle yapay zekâ alanına yönelen Demirci ile kariyer yolculuğu esnasında toplumsal cinsiyet eşitliğine dair edindiği tecrübeleri konuştuk.
UX Designer Nermin Akel, 22-25 Ağustos tarihleri arasında Prag’da 40’tan fazla uzmanın katılımıyla gerçekleşen Human Level AI 2018 yapay zekâ konferansını SHERPA Blog için izledi ve izlenimlerini aktardı.
Tasarım Sohbetleri serimizin bu bölümünde doğal dil işleme, doküman analizi, veri madenciliği, yapay zeka, bilgi tasarımı ve veri görselleştirme gibi geniş bir yetenek havuzundan yararlanarak veri mühendisliği alanında hobisel üretim yapan Çilek Ağacı ekibini konuk ettik.
“UX çok önemli!” diyorsunuz da, yapay zekâ bizden daha zeki bir şey olacaksa, bunun tasarımı da yakın gelecekte onlar tarafından yapılmayacak mı?
İlham Verenler'in beşinci bölümünde bilim ile kurgu arasındaki ince çizgiye yaklaşıyor ve insanlığı, evrimin bir sonraki aşamasına geçirme ihtimali bulunan heyecan verici teknolojik gelişmelere göz atıyoruz.
İlham Verenler'in üçüncü bölümünde Kozan Demircan ile makine öğrenmesi, Yapay Zeka'nın çeşitli versiyonları, hangi amaçlar ne gibi Yapay Zeka uygulamalarına ihtiyaç duyduğumuzu ve tüm bu gelişmelerin bilişim hukukuna yansımalarını konuştuk.
21. Araştırma Zirvesi'nde, JWT Innovation Group Direktörü Marie Stafford ile Facebook veri skandalı, Mark Zuckerberg'ün tutumu, OpenAI inisiyatifi ve "data philanthropy" üzerine konuştuk.
Accenture Interactive direktörü Markus Spiller, Brand Week İstanbul Efsaneleri’nin yedinci bölümünde konuğumuz oldu. Spiller ile “Lorem ipsum”dan içerik stratejisine pek çok konuda konuştuk.
Dijital, insandan ne bekliyor, biliyoruz: Veri. Peki, insan, hayatının her alanına izinli / izinsiz müdahil olma hakkını sunduğu dijitalden ne bekliyor?
Brand Week İstanbul Efsaneleri’nin beşinci bölümünde R/GA Strateji Direktörü Simon Wassef’i ağırladık. Wassef, yapay zeka ve makine öğrenmesinden yaratıcı içgüdülere ve marka stratejilerine yön veren detaylara yönelik sorularımızı yanıtladı.