Röportajlar

PechaKucha Ankara — Türkiye’deki tasarım toplulukları – 4. bölüm

Ülkemizin dijital tasarım kültürüne gönüllü olarak destek veren tasarım topluluklarıyla konuştuğumuz serimizinin sıradaki konuğu PechaKucha Ankara.

SHERPA Blog 23 Ağustos 2019
Türkiye'deki tasarım toplulukları — PechaKucha Ankara

Türkiye’deki Tasarım Toplulukları serimizde, ülkemizin dijital tasarım kültürüne gönüllü olarak destek veren, etkinlikler düzenleyen, bu kültürü büyük şehirlerin sınırları dışına çıkarmaya çalışan ve sektöre hem iletişim becerisi hem de nitelikli bilgi kazandıran topluluklara yer veriyoruz. Serinin ilk yazısında UX’minimal‘i, ikinci bölümde Tasarım Mutfağı‘nı ve üçüncü bölümde ise UX Folks‘u konuk etmiştik. Sıradaki konuğumuz PechaKucha Ankara.

Ne oldu da PechaKucha Ankara diye bir oluşum ortaya çıktı? Neden böyle bir inisiyatif almak istediniz?

Biz üretilen her şeyin, ne kadar zorlu koşullardan geçtiğini deneyimlemiş bir ekibiz. Dolayısıyla üretilenin ve üretme çabasının çok kıymetli olduğuna inanıyoruz. Takdir etmenin önemini biliyoruz. Konseptlerimizde, bizim de kişisel olarak kafa karışıklığımız olan yerlerde aklına fikrine güvendiğimiz bu kıymetli insanları dinlemek / dinletmek, onlarla konuşmak / tartışmak; yani kıymetli bulduğumuzu gündemimiz yapmak derdimiz. Tabii bir de üretici kişinin yaşadığı bu zorlu koşulları atlatabilmesinin yolunun tanışıklıkların birlikteliklere dönüştüğü küçük topluluklar olduğuna emin gibiyiz. Birlikte olmanın iyiliğine ve gücüne çok inanıyoruz. Buna bir nebze sebep olmak, vesile olmak, katkıda bulunmak gayemiz.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir