Listeler

Uygulamanızı ilk günden öldürebilecek 5 büyük arayüz tasarımı hatası

Mükemmel bir arayüz uygulama tasarımına uygun evrensel bir formül yok, ancak sıklıkla yapılan hatalar ve bunlardan alınan dersler var. Bu yazıda ölümcül arayüz tasarımı hatalarına değindik.

Ertuğrul Şümşet 15 Nisan 2019
arayuz-tasarimi-hatalari

Mükemmel bir arayüz uygulama tasarımına uygun evrensel bir formül yok (eğer mevcut bir örnek biliyorsan, lütfen bize de söyle). Ama mükemmel bir uygulama geliştirmek istiyorsan yapmaman gereken bazı büyük hataların neler olduğunu biliyoruz.

Bu hataların her birinin her düzeyde deneyime sahip tasarımcılar tarafından yapıldığına şahit olduk. Bunda utanılacak bir şey yok. İyi bir arayüzü tasarımı çok yönlü bir zorluktur ve iyi bir arayüzünün pek çok özelliği basitçe es geçilebiliyor.

All In Mobile’da çoğunlukla ürünlerinden memnun olmayan ve ürünlerinin görünümlerini ve verdikleri hissiyatın geliştirilmesini isteyen müşteriler için satın aldıkları uygulamaları yeniden tasarlıyoruz. Bu sebepten dolayı, bugün topladığımız bazı büyük nanoları paylaşmak istiyoruz.

Elbette ki, çözümleri göstermekle kalmıyor, onları hayata geçiriyoruz. Bu sebepten dolayı, size yeniden tasarlanmış bir uygulama görünüm listesi de göstereceğim. 5 büyük arayüz hatasını ortaya koyarak ve ekibinizin bu hataları nasıl düzelteceğini göstererek yapacağız bunu.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • Mehmet Ortaç

    Tasarım konusunda oldukça zayıf olduğumu düşünüyorum. Bu yazı oldukça işime yarar. Çok teşekkür ederim.

  • Özkan Yılmaz

    Bazı hataları istemeyerek de olsa kendimin de uyguladığını fark ettim. Bu yazı ile aydınlandım. Teşekkürler.

  • Utku Kabaş

    Türkçe’de az olan konuları dil konusunda yetersiz kişiler için çevirmek, eski bir çevirmen olarak takdir ettiğim bir iştir, emeğe de her zaman saygılıyımdır. Fakat yaptığı en ufak işe dahi gereken asgari özenin gösterilmesi gerektiğine de inanan biri olarak bu yazıyı, makalenin orijinaline bir google translate eklentisi ile “sayfayı çevir” komutu uygulamaktan daha faydalı bulmadığımı da belirtmek zorundayım zira en azından “Lack of Consistency” “istikrar eksikliği” diye değil doğrusu olan “tutarsızlık” diye çevrilmiş olurdu. Kimseyi özgün içerik üretmediği için suçlayacak ya da yerecek değilim ama bir işe kalkışılıyorsa da asgari özenin de gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum zira çeviri olduğu hatta (belki bir kısmı değildir ama) çoğunluğunun tamamen google translate olduğu cümlelerin mekaniğinden anlaşılıyor. Bir deneyim tasarımcısından daha özenli, net ve kısa cümlelerle karakter sayısı değil, mana odaklı bir yazı yazmasını beklerim şahsen. UX Writing nasıl yapılmazın makalesi olmuş diyebilirim… (Olumsuz geri dönüşüm için kusuruma bakmayın ama olumsuz bir geridönüşün 100 tane yüzeysel olumlu geridönüşten faydalı olduğuna inandığım için yazdım).

Senin İçin Öneriyoruz