Makaleler

SaaS girişimler için gelir modelleri

Uzun yıllardır lisanslı yazılımların ağır maliyetleri altında ezilen kullanıcılar, SaaS abonelik modeli ile bütçelerine uygun hizmeti satın alabiliyorlar. Peki bu yenilikle beraber kullanım oranı hızla artan SaaS yazılımlarının girişimcilerine kazandırdığı faydalar neler?

Batuhan Ünal 10 Haziran 2015

Girişimcilerin yeni gözdesi olan SaaS (Software as a Service) tipi işletmeler, Growth Hacking stratejilerine hayat verip farklı ufuklar açmanın yanı sıra kullanıcılar açısından bakıldığında da birçok yenilik getirdi. Uzun yıllardır lisanslı yazılımların ağır maliyetleri altında ezilen kullanıcılar, SaaS abonelik modeli ile bütçelerine uygun hizmeti satın alabiliyorlar.

Bu yenilikle beraber kullanım oranı hızla artan SaaS yazılımlarının girişimcilerine kazandırdığı iki önemli faydadan bahsetmek mümkün:

  • Yüksek büyüme oranlarını yakalayabilmeleri
  • Yüksek şirket değerlemelerine ulaşabilme şansı.

Lisanslı ve SaaS yazılımları arasındaki farklardan bahsederek yazının ilk bölümünü noktalayıp gelir modellerini anlatmaya geçeceğim. Öncelikli fark lisanslı yazılımlar gelirlerinin çok büyük kısmını ürünün satıldığı anda elde etmeleridir. Yazılım satıldıktan sonra bakım, destek ve güncelleme gibi işlemlerde de ücret talep edip gelir kanallarını arttırmaya çalışıyorlar. SaaS yazılımlarında ise abonelik modeli benimsenip, özelliklerine göre seçeceğiniz pakette aylık, yıllık veya işlem hacmi gibi kıstaslara bağlı kalarak ürünü kullanabiliyorsunuz.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
    İlgini çekebilir