Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
İş dünyasında başarılı olmak için oyunlardaki gibi kısayollar arıyor, hep daha fazla kazanç ve başarı sağlayacak en kolay yöntemleri deniyoruz. Growth Hacking işte tam bu noktada imdadımıza yetişiyor. Girişimciler için hızlı ve stabil büyümeye dair tüm ipuçları bu seriye dahil olan içeriklerde seni bekliyor. Tüm girişimcilerin hayali olan mantık çerçevesi içinde işini ölçeklemek isteyen herkes için Growth Hacking ipuçları, önerileri, nasıl yapılır içerikleri SHERPA Blog’da.
SaaS ürünleriyle büyümek isteyen girişimlerin en büyük amaçlarından biri otomatik satış kanalı kurabilmektir. Satış ise, ticaretin doğası gereği, en zor alandır. Çoğu olguyu ve iş yapış biçimlerini "disrupt" etme iddiasında girişimler, satış alanını nasıl altüst edebilir?
Her biri farklı özelliklere ve stratejik faydalara sahip abonelik modelleri, müşterilerinize ve işletmenize ne sağlar?
SimilarWeb, birden fazla cihaz tipi için mobil uygulama ve web sitesi odaklı global pazar bilgisi sunabilen, dijital ürünlerin performans ve büyüme trend takibi için kullanılabilecek bir rekabet ve performans analiz aracı.
Yeni serimiz SHERPA Blog E-ticaret Sohbetleri'nin ilk bölümünde konuğumuz n11'de SEO Manager rolünü üstlenen Uğur Eskici, konumuz ise SEO'nun e-ticaret açısından neden kritik olduğu.
Büyümeyinin de hilesi mi olurmuş? İş dünyasında başarılı olmak için aynı çocukluğumuzdaki oyunlardaki gibi kısayollar arıyor, hep daha fazla kazanç ve başarı sağlayacak en kolay yöntemleri deniyoruz. Growth Hacking işte tam bu noktada bize AARRR hile kodunu sunuyor.
Türkiye'de neden milyar dolar seviyesinde bir şirket yok? Konuk yazarımız Yavuz Çingitaş, başarı getiren inovasyon ve girişim yaklaşımlarını SHERPA Blog okurları için yazdı.
İlk olarak Marc Andreesen tarafından kullanılan ürün/market uyumu terminolojisi (yabancı kaynaklarda product/market fit) girişiminizin büyüme sürecine geçişini ve bu sürecin sürdürülebilirliğini etkileyen önemli faktörlerden birisidir. Peki firmaların büyüme sürecine geçmesi ve bunu sürdürülebilir kılması için elde etmesi gereken ürün/market uyumu nasıl yakalanır?
Hazırladığınız ürün/hizmeti hedef kitleniz ile buluşturmak konusunda sıkıntılar mı yaşıyorsunuz? Yaptığınız dijital pazarlama faaliyetlerinin geri dönüşü noktasında şüpheleriniz mi var? Kafanızdaki soru işaretlerini bir nebze olsun silebilmek ister misiniz?
Fikri olan her girişimci adayının, bir bilene danıştıktan sonra tadacağı ulvi dilemma "İş modelimi yaratırken Business Model mi yoksa Lean Model Canvas'ı mu kullanayım?" oluyor.
Girişimcilerin en büyük kabuslarından birisi olan yatırımcı karşısında yapılan sunumları konu edindiğimiz ve global markaların ilk sunumlarını incelediğimiz “Yatırımcı Sunumları“ yazı dizisinin ilk örneğini Mattermark ile yapmıştık. Oldukça ilgi gören ilk yazının ardından bu hafta sizler için Square firmasının yatırımcılar karşısındaki sınavını inceleyeceğiz.
Ürettiği özgün içerikler ile Türk internet girişimciliği ekosisteminde Growth Hacking, analiz ve ölçümleme konularında bilinmeyenleri açığa çıkarmak ve yanlış bilinenleri düzeltmeyi amaç edinen DAM Growth Hackers, not defterini bu işe gönül vermiş blog yazarlarına açıyor.
Olur da birisi “EbitDA'n kaç?” diye sorarsa boncuk boncuk terlememek için bu yazımıza mutlaka göz atmalısın.