Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Her saniye binlerce baytlık veri üretilen günümüz teknoloji dünyasında veri analitiği, girişimciler için en hayati konuların başında geliyor. Peki bu verilerin analizinde, üretiminde olduğun kadar kadar başarılı olmak istemez misin? SHERPA Blog “Girişimciler için Veri Analitiği” serisindeki içeriklerle veriye dair bir çok soru soruyor ve derinlemesine yanıtlar veriyor. Kısacası bu seriyi, girişimini ve işini veriye dayalı kararlarla geliştirmek, büyütmek ve geleceğe taşımak isteyen girişimciler için hazırladık.
Çok sayıda ve çok çeşitli veriyi gruplayarak ve paketleyerek işlemenizi sağlayan bir yöntem var: Bağıntı şemaları oluşturmak.
SaaS ürünleriyle hayatımıza giren birçok kavram var. Ürün yönetiminin ticari tarafıyla son derece ilişkili olan Müşteri Yaşamboyu Değeri (Customer Lifetime Value - LTV) ve Churn (Erime ya da Müşteri Kaybı) kavramlarını konuk yazarımız Oytun Eren Şengül yazdı.
Değerli ve uzun ömürlü bilgilerin peşinde, Alistair Croll ve Benjamin Yoskovitz imzalı Lean Analytics kitabını tekrar inceledik ve önemli bulduğumuz noktaları derlemeye çalıştık.
2014 yılında yayımlanan ve üç sene gibi kısa bir sürede getirdiği yeniliklerle SEO ile ilgili hemen herkesin şapka çıkardığı bir çevrimiçi “SEO Performans Ölçümü ve Raporlama” aracı olarak rüştünü ispat eden SEOmonitor’ü bizim için özel kılan, şu an için Türkiye’ye ve Türkçeye bu kadar çok yatırım yapan bir başka SEO firmasının bulunmayışı.
Bugün artık dijital mecralardan edinilen her bir müşterinin kaç paraya mal olduğu kuruşu kuruşuna hesaplanabiliyor. “Çöpe atılan“ paranın azalması, basit düşünürsek, daha verimli bir ekonomiye ve dolayısıyla toplumsal refahın artmasına sebep olmalı. Belki de oluyordur ama; ara sıra şu soruyu da aklımıza getirmekte fayda var: Acaba edinim adedi zannettiğimiz kadar önemli bir performans göstergesi olmayabilir mi?
Bugüne dek "içerik haritalandırma" ifadesini duymadıysanız endişelenmeyin, yalnız değilsiniz. Ama bundan sonra çok daha fazla duyacağınıza da eminiz. İçeriği haritalandırmak karlı bir pazarlama stratejisinin çok önemli bir parçasıdır. İçerik haritalandırma, kullanıcı merkezli pazarlamanın içerik odaklı bir yaklaşımdır ve müşterinin yolculuğunun her adımı için içerik üretimini ve dağıtımını, hedef kitlenizin ihtiyaçlarına uydurabilmenizi sağlar.
Müşterilerinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz? Eğer siz de birçoğumuz gibiyseniz, mevcut ve hedef kitlenizi muhtemelen gerektiği kadar tanımıyorsunuz. Pazarlama departmanları ve UX tasarımcılarının yaptığı en önemli hata, müşteri ihtiyacını derinlemesine anlamaya çalışmamaktır. Bu tip durumlarda kendimizi, varsayımlara bağlı çözümler üretirken ve "bence"lerle ilerleyen toz bulutu tartışmalarının içinde buluyoruz. İşte bu yüzden, önce müşteri personaları oluşturmak çok önemlidir.
Web varlığınızda çok fazla takip kodu mu var? Artık kimin neyi takip ettiğini bilemez halde misiniz? Merkezi bir çözüme mi ihtiyacınız var?
Rekabetin günden güne arttığı dijital dünyada, müşteri verisi toplamak ve bunları değerlendirerek doğru adımları atmak hayati önem taşıyor.
Etkisi günden güne artan mobil dünyanın analizinde dikkat edilmesi gereken noktaları özetledik.
Kullanıcı araştırması, tasarım aşamasının temelini oluşturur. Sadece varsayımlar baz alındığında, kullanıcıların gerçek ihtiyaçlarını ve isteklerini yansıtmayan taraflı kararların alındığı ve bunun da verimsiz sonuçlara sebep olduğu bir gerçektir. O halde neden hala ölçüm yapmamakta inat ederiz ve bunu yenmek için ne yapmamız gerekir?
Pazarlama aktivitelerinizi belirli araçlar kullanarak otomatize etmek, size hem zaman hem de efor kazandırır. Bu ikisinin de paha biçilemez değerde olduğu günümüzde, hangi araçlar size "marketing automation" konusunda en çok yararı sağlar, bu yazımızda buna değindik.