Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Doğru analiz, daha iyi kullanıcı deneyimini; daha iyi kullanıcı deneyimiyse, daha yüksek başarıyı beraberinde getirir. Web sitenizden, mobil uygulamanıza kadar bütün varlıklarınızda kullanıcı davranışlarını dikkate almanız sizi bir adım öne taşıyacaktır. Aksi halde ise başarı uzak bir ihtimal.
Dijital varlıklarınızın, belirlediğiniz iş hedeflerine hizmet etmesi için sunacağınız ürünü/hizmeti ve yapacağınız iyileştirmeleri kullanıcı odaklı planlamanız gerekliliği, günümüz dijital dünyasında olmazsa olmazlar arasına çoktan girdi. Daha önce çeşitli araçlar ve teknikler vasıtası ile farklı amaçlar doğrultusunda yaptığınız analizleri, kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik yapmaya hazır mısınız?
Sanırım biraz hızlı oldu… Derin sulara dalmadan önce bazı soru işaretlerini silmekte fayda var.
Öncelikle, yükleneceğiniz bu ekstra iş yükü neye hizmet edecek? Size ne gibi çıktılar sağlayacak? Bunun hakkında konuşalım.
Google Analytics, Kissmetrics vb. analitik araçlar ile yapacağınız analizler, genellikle sizlere “Neler Olmuş?” sorusunun cevabını verecektir. Ancak, bu analizleri kullanıcı deneyimini göz önüne alarak yaparsanız “Neden?” sorusununda cevabını bulacaksınız. Örneğin; e-kitabınız için hazırladığınız landing page’den beklediğiniz katkıyı alamıyorsunuz. Google Analytics raporları ile işlerin kötü gittiğini kolayca anlayabilirsiniz. Ancak, detaylı analiz yapmadan, doğru metrik ve rapor gruplarını incelemeden, sorunun neden kaynaklandığını anlamanız zor olacaktır.
Tam bu noktada, SHERPA Blog için yazdığım ilk yazı olan Google Analytics ile kullanıcı deneyimi odaklı analiz’i okumanızı tavsiye ederim.
Bu çalışmanın çıktılarına gelecek olursak, bunların, buz dağının görünmeyen yüzünü sergilediğini söylememiz yanlış olmayacaktır. Yazının başında belirttiğim gibi, dijital varlıklarınızın iş hedeflerinize uygun hizmet vermesi ve bu bağlamda tespit edeceğiniz aksaklıklar bu analizin en önemli çıktısı olacaktır. Ayrıca mevcut kullanıcılarınızın dijital varlıklarınız ile kurduğu etkileşim ve mevcut durumunuz hakkında yapacağınız çıkarımlar yine bu çalışmanın en önemli parçası olacaktır.
Ekipmanlarımız hazırsa dalışa geçelim.
Hatırlayacağınız üzere, dijital pazarlama çalışmalarının verimliliğini ölçmek için kullandığımız en önemli yöntemlerden birisi DMMP idi. Hazırlayacağınız DMMP dökümanı ile iş hedeflerinizin verimliliğini, makro ve mikro dönüşümleri rahatlıkla ölçümleyebiliyorsunuz. Hedeflerinize ulaşmak ve başarınızı sürdürülebilir kılmak için ise elde olması gerekeni sanırım hepimiz biliyoruz.
Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.