İlham Verenler’in bu bölümünde Kozan Demircan ile yeni dünya ve abonelik ekonomisi, nam-ı diğer paylaşım ekonomisi üzerine konuştuk.
Kozan Demircan, bu videoda abonelik ekonomisi kavramının ortaya çıkışından günümüzde bilinir hale gelmiş olan abonelik tabanlı servislere, “sahip olma” ihtiyacının giderek azaldığı yeni “yeni dünya”da bizi nelerin beklediğini aktarıyor.
Bu içerik ücretsiz!
Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç. Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.
1975 yılında İstanbul’da doğdu. Özel İtalyan Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden mezun oldu. Teknoloji ve popüler bilim yayınları için teknoloji editörlüğü ve yayın yönetmenliği yaptı. Bir çok iletişim ajansı, STK, devlet kurumu ve teknoloji sektörünün önde gelen şirketleri için “iletişim danışmanlığı” yaptı. Kurumsal iletişim, kurumsal ilişkiler ve dijital iş modellerinde uzmanlaştı. Bahçeşehir Üniversitesi‘nde “e-business and internet marketing” ve “e-ticaret” master dersleri vermiş olan Demircan, İstanbul Bilgi Üniversitesi‘nde “Amazing Science” ve “From Invention to Innovation” derslerini vermektedir. Bu bağlamda dijital iş stratejileri, yıkıcı-yenilikçi iş modelleri, omnichannel perakende, blockchain uygulamaları ve kriptopara konularına yoğunlaşmaktadır.
Dijital Dönüşüm Lideri olarak 2013’ten bu yana kurumlara “dijital dönüşüm“, “endüstri 4.0”, “nesnelerin interneti“, “blockchain”, “kriptopara” ve “dijital pazarlama” alanlarında eğitim vererek workshoplar düzenlemekte ve danışmanlık sunmaktadır. Yapay zeka, endüstri 4.0, teknoloji ve geleceğin dünyası alanlarında TV programlarına katılmakta, atölyelerde seminerler vermektedir.
Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenleriyle birlikte Türkiye’nin ilk uygulanabilir endüstri 4.0 yol haritası ve endeksinin çıkarılmasına katkıda bulunan Demircan’ın çalışmaları Harvard Busines Review Türkiye blogunda yayınlanmıştır.