Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Mockup ürünün, hizmetin ya da dijital varlığınız her ne ise onun, son kullanıcı tarafından görüntülenecek haline en yakın görünümüyle, sunulacak en temel fonksiyonlarının, tüm etkileşim senaryolarının simüle edildiği modelidir.
İşte bu noktada, görseller, tipografi ve tasarımınızın estetik kaygısını tanımlayacak unsurlar devreye girer. Mockup ile -her ne kadar işlevselliği tam anlamıyla çalışmasa da- “Demek ki işin sonunda böyle bir şey göreceğim.” beklentisinin giderilmesi amaçlanır. Özetle, yüksek profilde hazırlanmış bir görsel tasarım sunumudur.
Wireframe temelleri atarken, ona bağlı kalarak görsel zenginliğin artmasını sağlar. Tasarım ve geliştirme ekiplerinin besleneceği tasarım dokümantasyonu, wireframe ile başlatılır ve mockup ile pekiştirilir. Wireframe’den farklı olarak işin görsel estetiğini tanımlar ve tabii ki müşteri sunumlarındaki hayal gücü temassızlıkları ile çözümü algılama sorunlarını ortadan kaldırır. Görsel öğelerinin wireframe’lerdeki gri kutulardan çok daha estetik oldukları aşikardır.
Bu ücretsiz tasarım mockup'ları sayesinde tasarımınızın doğal ortamında nasıl gözükeceğine dair gerçekçi bir fikir edinebilirsin.
Yoksa siz hiç wireframe, mockup ve prototip tanımlarının birbirinin içerisine geçtiği bir toplantıda bulunmadınız mı? Bizler bulunduk. Gelin doğrusunu öğrenelim...
Shopify Plus'ın yeniden tasarlanma sürecinin aşamalarına detaylıca bakarak süreç boyunca yapılması gerekenleri örneklerle inceliyoruz.
SHERPA kullanıcı deneyimi tasarımcısı Mehmet Çınar, tasarımcılar için umut vadeden Türkiyeli girişim Artboard Studio'yu inceledi.
Şu meşhur cümle, bir süredir birilerinin ağzından dökülüveriyor: “Tasarımcı kod yazmayı da bilmeli.” Tersten bakalım: "Yazılımcı tasarım yapmayı bilmeli." hiç olmadı, değil mi?
En büyük iki tutkusu arabalar ve arayüz tasarımı olan bir tasarımcı, sadece iki gecede tamamladığı Tesla Model 3 dashboard tasarımıyla dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başarır.
Teknoloji geliştikçe kurallar, amaçlar ve problemler değişiyor. Yeni jenerasyon kullanıcı deneyimi tasarımcıları, her gün, günlük yaşamımızı doğrudan etkileyen yepyeni sorunlarla karşılaşıyor ve çözümleriyle de geleceği şekillendiriyorlar. Peki nedir bu yenilikler ve tasarım pratiğini nasıl şekillendiriyorlar?
“Proje sahibi bizden ne bekliyor?” sorusuna daha işin başında yanıt almayı ve olası beklentilere dair endişeleri gidermeyi kolaylaştıran onlarca yöntem mevcut.
Yazılım geliştiricilerin, kullanıcı deneyimi yaratımı sürecinde yeri var mı yok mu? Kadim soruyu, biz de kendimize sorduk ve bakın ne cevap verdik.
Eğer sizler de benim gibi wireframe ile aklınızdaki bilgi mimarisini patern ve anti-paternleri ile bir şablon içerisine aktarma, interaksiyon kurgularını hazırlarken sayfalarca çizim yapma delisiyseniz bu yazı muhtemelen hoşunuza gidecektir. Keza bu yazıda 1970'lerden bugüne wireframing ve prototyping süreçlerine derinlemesine bakacağız.