Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
SaaS (Software as a Service – Hizmet olarak yazılım), bir kişi veya kurum tarafından kullanılan herhangi bir yazılım üreticisinin “hizmetine” abone olunarak kullanılmasını sağlayan bir dağıtım modelidir. Düşük maliyet, istendiği zaman ayrılma özgürlüğü, gizli verilerin saklanması, sürdürülebilirlik, platform ve cihaz bağımsız çalışabilme gibi bir çok artısı vardır.
En çok kullanılan SaaS yazılımları arasında MailChimp, Slack, Salesforce, HubSpot, Shopify ve Adobe sayılabilir.
Türkiye girişimcilik ekosisteminin "Ömer Abi"si ve hem Scorp hem de Tarlamvar ile girişimciler için çok iyi örnekler ortaya koyan Sonat Kaymaz, Yeni Nesil Kafası 7. bölümünde SaaS ve türevlerine değiniyorlar.
SaaS ürünleriyle büyümek isteyen girişimlerin en büyük amaçlarından biri otomatik satış kanalı kurabilmektir. Satış ise, ticaretin doğası gereği, en zor alandır. Çoğu olguyu ve iş yapış biçimlerini "disrupt" etme iddiasında girişimler, satış alanını nasıl altüst edebilir?
SaaS ürünleriyle hayatımıza giren birçok kavram var. Ürün yönetiminin ticari tarafıyla son derece ilişkili olan Müşteri Yaşamboyu Değeri (Customer Lifetime Value - LTV) ve Churn (Erime ya da Müşteri Kaybı) kavramlarını konuk yazarımız Oytun Eren Şengül yazdı.
SaaS platformunuzun performansı iyi. Ancak sadece iyi. Peki, daha iyisini yapabilir mi? Platformunuzun bocalamasına neden olan 5 etkeni ve platformunuzun deneyimini iyileştirecek 15 önerimizi inceleyin.
Gün geçtikçe büyüyen SaaS endüstrisinde kendinize uygun aracı seçebilmeniz için kimi örnekler sunmaya çalıştık.
Uzun yıllardır lisanslı yazılımların ağır maliyetleri altında ezilen kullanıcılar, SaaS abonelik modeli ile bütçelerine uygun hizmeti satın alabiliyorlar. Peki bu yenilikle beraber kullanım oranı hızla artan SaaS yazılımlarının girişimcilerine kazandırdığı faydalar neler?
İçerik pazarlaması uzmanı Anastasya Topçu, 2021 yılının içerik pazarlaması trendleri hakkında öngörülerini içeren kapsamlı bir liste paylaştı.
Halil Cicibaş, bu yazısında “Growth Hacking” tekniğinin temelini oluşturan AARRR çerçevesinde A/B testlerinin nasıl uygulanabileceğine odaklanıyor.
StartupMarket kurucusu Serkan Bağçe ile girişimleri, yatırımcıları ve girişimcilik ekosisteminin öğelerini bir çatı altında toplayan ve melek yatırımı demokratikleştirmeyi amaçlayan StartupMarket hakkında konuştuk.
SEO ve içerik pazarlaması uzmanı Anastasya Yamaç, 2019'da markaların sahiplenmesi gereken trendleri ve nasıl uygulanabileceklerini yazdı.
Şu meşhur cümle, bir süredir birilerinin ağzından dökülüveriyor: “Tasarımcı kod yazmayı da bilmeli.” Tersten bakalım: "Yazılımcı tasarım yapmayı bilmeli." hiç olmadı, değil mi?
Etkinliklere dair bildiklerini unutup, e-tkinlik dönemine dar bilgilerinizi tazelemenin vakti geldi. Artık online seminer SaaS'ları neredeyse offline deneyim kadar fonksiyonu sunabilirken, yeninin peşinde olan bizler neden eskiye sarılalım ki?