Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Atik ya da çevik proje yönetimi (Agile), basit prensiplere dayanan proje yönetim metodolojilerinin genel adıdır.
Bu yaklaşım; takım çalışmasıyla gelen liderlik psikolojisi, kendi kendini düzene sokma (örgütleme), sorumluluk ve iş yaşamında müşteri ihtiyaçlarıyla şirketlerin temel amaçlarını, vizyonlarını koordine etme işlevi de görmektedir. Proje ekibi, düzenli aralıklarla nasıl daha etkili ve verimli olabileceğinin üzerinde düşünür, davranışlarını buna göre ayarlar ve düzenler.
Pek çok projede karşılaşılan “Müşteri ne istedi, kim ne anladı?” kaosu — genellikle — proje maliyetlerinin yükselmesiyle sonuçlanır. Proje yönetimi oldukça kapsamlı bir konu ancak basit düzeyde de olsa proje terminolojisi ve süreçlerini bilerek birçok konuda üretim ve yönetimi kolaylaştırmak mümkün.
Proje yönetimi deyince akla, projede çalışacak ekibi ve kaynağı belirleme, iç ve dış toplantıların organizasyonu, bütçe ve zaman planları oluşturup verimliliği takip etme gibi, çoğu zaman proje yöneticisi veya ürün yöneticisi gibi titrlere sahip kişilerce yürütülen günlük görevler gelir. Ancak aslında proje yönetimi bundan çok daha fazlası ve tek bir kişinin üzerinde olan bir sorumluluktan çok, bir ekip işi. Ancak bu yazıldığı kadar kolay olmayabilir.
www.gov.uk, nam-ı diğer Büyük Britanya Krallığı e-Devlet platformunun efsane tasarım hikayesinin en zor döneminde projenin liderliğini üstlenen Ben Terrett ile tanıştım ve onunla birlikte SHERPA Blog okurları için bir mini röportaj hazırladık.
Merkeziyetsiz otonom organizasyonlar, namıdiğer DAO'lar, iş yapış şeklimizi nasıl etkileyecek?
UX Producer Ayşegül Duran, tasarımcı ve yazılımcılar arasında verimli bir işbirliği sağlayacak 4 öneriyi paylaştı.
Tüm dünyada faaliyet gösteren ürün yöneticileriyle gerçekleştirilen röportajlardan, ürün yönetimi hakkında öğrenmeniz gerekenler.
Onurcan Eki, Google'ın yeni sertifikalı online eğitim programlarını inceledi ve profesyonel kariyerinde etkili bir adım atmak isteyenler için öne çıkan 4 sertifika programı listeledi.
Daha çevik takımlara olan ihtiyaç, daha hızlı üretim beklentileriyle birlikte gelirken "Aynı Gün Teslimat" gerçekliğiyle körükleniyor; daha azı karşılığında, daha fazlası için sürekli bir talep ile boğuluyoruz. Peki SHERPA, uzaktan nasıl çalışıyor?
Önde gelen 5 firma (Airbnb, Twitter, MailChimp, PayPal ve Dropbox), tasarımcılarının dahil olmaktan mutluluk duyduğu toplantıları nasıl tasarlıyor, bu yazıda birlikte öğreneceğiz.
Tıpkı fiziksel ürünlerin hızlı ve bolca üretimine "seri üretim" dediğimiz gibi, dijital dünyada da artık "seri dijital üretim" yapıyoruz diyebiliriz. Bu süreçleri de agile, scrum, sprint gibi "fancy" sözlerle süslüyoruz. Peki aslında her biri detaylı ve kapsamlı birer metodoloji olan bu kavramların hakkını ne kadar verebiliyoruz?
Akar Şümşet ile patent aşamasındaki "5Ds of PMUX Framework"ü ve yeni bir metodolojiler bütününün nasıl tasarlandığı üzerine üzerine konuştuk.
Startup Sohbetleri serimizin bu bölümündeki konuğumuz, Türkiye'nin küresel ölçekte en başarılı girişimlerinden biri olan Zeplin. Bizi İstanbul ofisinde ağırlayan kurucu ortaklardan Pelin Kenez ile Zeplin'in geçmişi, Y Combinator süreci ve gelecekte neler olacağı üzerine samimi bir sohbet gerçekleştirdik.