Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Kapsayıcı Tasarım (Inclusive Design), insanlardaki “engel” olarak tanımlanan tüm farklılıkları dikkate alarak kimseyi dışarıda bırakmadan tasarım çözümleri üretmeyi amaçlayan bir metodoloji, bir bakış açısıdır.
Farklılıkları engel ve kısıtlayıcı bir unsur olarak değil, daha iyi tasarım yapabilmek için bir fırsat olarak değerlendirir. Bireysel çözümler üretirken, bu çözümler ile aslında çok daha geniş kapsamda etki yaratabilmektedir.
ROI’ni yükseltirken dijital bölünmeye deva olabilirsin. Tuğba Erdem bizi, tasarım disiplininde bunu başarmamızı sağlayan seçkin bir metodolojiyle tanıştırıyor: "Kapsayıcı tasarım".
Kabiliyetlerin herkese her zaman açık olduğunu varsaymak, insanlığın büyük bir kısmını göz ardı etmek anlamına geliyor. İnsan çeşitliliğini bir engel değil, bir fırsat olarak görmeli ve mümkün olduğunca çok sayıda insana açık olan ürünler, deneyimler tasarlamalıyız. Bunun farkına vardığımız noktada, kapsayıcı tasarımı uygulamaya başlamış oluyoruz.
Marka iletişimi stratejisti Cem Solak, dünyanın karşı karşıya en büyük tehditlerden biri olarak gördüğü post-truth hakkında yazdı.
Dijital ürün tasarımı hakkında düşünme şeklimizi değiştiren, teknoloji dünyasını sarsan 14 efsanevi kullanıcı arayüzünü listeledik.
Tasarımda erişilebilirlik, yazı büyüklüğünü artırmak ya da kontrast renkler kullanmaktan çok daha fazlası. İşte Dribbble'da bulduğumuz erişilebilirliği ve kapsayıcılığı yücelten tasarımlardan en çok beğendiğimiz 8 tanesi.
Dijital Dünyanın Kadınları serimizin sekizinci konuğu Merve Midilli. Ladies That UX İstanbul ayağının kurucularından ve 6 yılı aşkın bir süredir kullanıcı deneyimini alanının hem tasarım hem de araştırma safhalarında görev alan Merve ile kişisel tecrübeleri üzerinden sektördeki kadın dayanışması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularına değindik.
Bir problem çözme pratiği olarak tasarım, sektör bağımsız olarak iş yapma tarzlarına derin bir şekilde sirayet etti. Bununla birlikte tasarıma dair bir çok terim de profesyonel hayatlarımızda kendine yer edindi. Peki nedir bu terimler ve nasıl doğru kullanılırlar? Yakup Bayrak Yazdı.
Tıpkı fiziksel ürünlerin hızlı ve bolca üretimine "seri üretim" dediğimiz gibi, dijital dünyada da artık "seri dijital üretim" yapıyoruz diyebiliriz. Bu süreçleri de agile, scrum, sprint gibi "fancy" sözlerle süslüyoruz. Peki aslında her biri detaylı ve kapsamlı birer metodoloji olan bu kavramların hakkını ne kadar verebiliyoruz?
Sürdürülebilirliği mümkün kılan bir tasarım disiplini nasıl oluşturulabilir? Konuk yazarımız, deneyimli kullanıcı deneyimi tasarımcısı Serkan Avcı, sürdürülebilirliği mümkün kılan önerilerini SHERPA Blog için yazdı.
Cansın Bozoğlu, Fjord Berlin ofisinin Volkswagen Group ile yürüttüğü The Future Of Mobility başlıklı mobilite araştırması hakkında yazdı.
Bu makalemizde, kullanıcıları sayfanızda tutmanızı sağlayabilecek kadar güçlü bir tasarım unsurundan söz edeceğiz: beyaz boşluk.
Deneyim: Descartes gibi düşünürlerin nemesisi olmuş bir kavram. Peki bu kelimenin derinliğini gerçekten kavrayabiliyor muyuz?