Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Site Haritası, bir internet sitesinin gezinme yapısını ve sayfaları arasındaki karşılıklı ilişkileri ifade eden plandır. Kullanıcı açısından site haritası, bir internet sitesindeki sayfa içeriklerine ilişkin tüm bağlantıları, belirli bir hiyerarşide sunan bir HTML dosyası, bir web sayfasıdır. Arama motorları açısından ise bir internet sitesindeki bağlantıları Google (ve diğer arama motorları tarafından kabul görmüş) standartlarına göre listeleyen bir XML dosyasıdır.
Kullanıcı deneyimi tasarım süreçlerinde, site haritası hem kullanıcı ihtiyaç ve istekleri, hem de arama motorlarının listeleme kriterleri göz önüne alınarak hazırlanır. Site haritası web sitesinin bilgi mimarisinin temelini oluşturur ve tüm detaylar site haritası etrafına inşa edilmek zorundadır.
SHERPA'da kullanıcı deneyimi yazarı olarak çalışan Tuba, bize son 2 yıldır üretim yaptığı bu alanla ilgili Gılgamış Destanı'nı kıskandıracak derecede uzunlukta bir yazıyla kariyer yolculuğunu anlatıyor.
Öncelikle şunu diyelim: Kullanıcının düşüncelerine, isteklerine, sıkıntılarına kulak kesileceksen eğer, kesinlikle kullanıcı deneyimi adımı olmadan olmaz. Ardından da bu sorunun nereden çıktığına ve neden olmayacağına detaylıca bir bakalım.
Her ne kadar ailelelerimiz ve belli bir noktaya kadar da sosyal çevremiz aradaki farkı bilmiyor olsa da, sektörde emek veren insanların hala UX ve UI tasarımcılarının birbirinden ayrıştığı noktaları tam olarak bilememesi biz kullanıcı deneyimi tasarımcılarını üzen bir durum. Bugün buna burada son vermek istiyorum izninizle.
Arayüz geliştirme sürecinde SEO konusunun önemini vurguladık ve uygulanışındaki incelikleri madde madde anlatmaya çalıştık.
Birçok kişi kullanıcı deneyimi tasarımının arayüzün taslağını yapmakla sınırlı olduğunu düşünür. Ancak, kullanıcı deneyimi tasarımı çok geniş bir süreçtir. Merak ediyorsanız UX Efsanesi #31'e göz atın.
Genel kullanılabilirlik sorunlarını, kullanıcı testinden önce yakaladığınız bir dünya hayal edin... O zaman hayalinizi gerçek kılalım ve size Kullanılabilirlik Kontrol Listesi’ni sunalım.
Web sitesi siparişi alındı, malzemeler karıştırıldı ve fırına verildi. Müşterimiz geldi, dedik ki "Siparişiniz hazır, web siteniz bitti."
Tüm dünyada faaliyet gösteren ürün yöneticileriyle gerçekleştirilen röportajlardan, ürün yönetimi hakkında öğrenmeniz gerekenler.
Yakup Bayrak, Craftgate CEO'su Hakan Erdoğan ile Craftgate'in dününü, bugününü ve yarınını konuştu.
Tasarlardığımız sistemlerin kullanıcılarına gönderdiği bildirimler sizce ne kadar bilinçli ve kullanıcıların beklentilerine ne kadar uyumlu?
Gamfed Türkiye gönüllüsü Arzu Kupsar, oyunlaştırma ile tasarı modaklı düşünce arasındaki ilişkiyi inceledi.
Herkes kullanıcı geri bildirimlerinin önemi konusunda hemfikir ama büyük çoğunluğumuz günlük hayatta uygulamada önemsemiyor. Peki, kullanıcılardan geri bildirim toplamak neden bu kadar kritik?