Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
SHERPA, 2013 yılında İstanbul’da Yakup Bayrak tarafından kurulan ve kullanıcı deneyimi tasarımı alanında faaliyet gösteren dijital tasarım stüdyosudur.
Keşif ve İhtiyaç Analizi, Kullanıcı Deneyimi Analizi, İçerik Stratejisi ve Bilgi Mimarisi, Kullanıcı Deneyimi Stratejisi ve Tasarımı ve Dönüşüm Optimizasyonu hizmetleri sunar.
Arçelik, Beko, Grundig, Samsung, Brisa, Unilever, Koalay, Cepteteb, Radore, Axion, Cigna Finans gibi Türkiye’nin ve dünyanın en büyük markalarıyla çalışır.
Daha detaylı bilgi sherpa.digital adresindeki SHERPA web sitesinden alınabilir.
UX Engineer Fatih Akgöze, SHERPA'da yürüttükleri prototipleme süreçlerinde ortaya çıkan problemleri ve bunları hangi araçlar ve metotlar yardımıyla çözdüklerini paylaşıyor.
Ömrümüzün sonuna dek unutamayacağımız 2020 yılını, bizi geliştiren ve iyileştiren güzellikleriyle hatırlayalım istedik ve SHERPA Blog'da bu yıl en çok okunanları listeledik.
Hiç nasıl tasarım yaptığınızı tasarladınız mı? SHERPA, "Her şey, tasarımdır" sloganını benimserken ilham aldığı SHERPATH metodolojisini anlattı.
Daha çevik takımlara olan ihtiyaç, daha hızlı üretim beklentileriyle birlikte gelirken "Aynı Gün Teslimat" gerçekliğiyle körükleniyor; daha azı karşılığında, daha fazlası için sürekli bir talep ile boğuluyoruz. Peki SHERPA, uzaktan nasıl çalışıyor?
Bu yazıda, evde kalarak uzaktan çalıştığımız bu 2 hafta boyunca, takım olarak ne gibi sorunlarla karşılaştığımızı ve bu sorunlara nasıl çözümler bulduğumuzu paylaşmak istedik.
Her sene Eylül ayında Berlin’de gerçekleşen ve tüketici elektroniği konusunda Avrupa’nın en önemli etkinliklerinden biri kabul edilen IFA fuarını ziyaret ettik. Fuara ve Beko POS Ödeme Sistemleri projesiyle kısa listede yer aldığımız UX Design Awards yarışmasına yönelik gözlemlerini Selen Şentürk ve Orkun Duyar’la konuştuk.
SHERPA, UX Analytics Audit Report kapsamını adım adım anlatarak, ihtiyaç duyulan anda yapılması gerekenleri özetliyor.
SHERPA olarak çalışmalarımızın bir dayanağının olması çok önemlidir. Bir işi “yapmış olmak” için yapmak prensiplerimize aykırıdır. Bu amaçla durmaksızın araştırma yapıyor, makaleler okuyor, trendleri takip ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız araştırmaların birinde şu başlıkta bir makale dikkatimizi çekti: “The Effect of Banner Advertising on Internet Purchasing”.
Gamfed Türkiye takımından Gökhan Özfırat, oyunlaştırma ile kullanıcı deneyimi tasarımı arasındaki dengeyi akış tasarımına değinerek aktarıyor.
2020 yılında birçok işletme oyunlaştırma çalışmaları yaptı ve pek çok başarıya imza attı. Gelin, bu uygulamalara göz atalım ve kullanıcı deneyimi açısından bazı dersler çıkaralım.
Mobil uygulamalarda iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak düşündüğümüzden daha kolay olabilir. Başlangıç olarak, Interaction Design Foundation'ın sunduğu bu 5 öneriye göz atın.
Robert Plutchik'in duygulara yönelik araştırmaları, bugün kullanıcı deneyimi tasarımında bize nasıl yardımcı olabilir?