Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Korsan metrikleri olarak da bilinen “AARRR Metrikleri”ni Acquisition (edinim), Activation (etkileşim), Retention (bağlılık), Refferal (tavsiye), Revenue (gelir) şeklinde 5 adım olarak ele aldık. Her bir metriği detaylıca inceleyip, başarılı örneklere yer verdiğimiz bu seriye SHERPA Blog okuru olarak erişebilirsin.
Halil Cicibaş, bu yazısında “Growth Hacking” tekniğinin temelini oluşturan AARRR çerçevesinde A/B testlerinin nasıl uygulanabileceğine odaklanıyor.
Hayalinizi ve idealinizi gerçekleştirme, bağlandığınız fikrin sonuna kadar peşinden gitme ve inandığınız değerlere göre hayatınızı devam ettirme bir çok girişimciyi motive eden unsurlardır. Bunların yanı sıra kişinin hayatını idame ettirmesi ve girişimini daha ileri seviyelere taşıması için gerekli olan “duygusal” motivasyon araçları da mevcut. AARRR! metriklerinin detaylıca incelendiği yazı dizimizin son üyesi Revenue (Gelir) makalesine hoş geldiniz.
Pazarlama çalışmaları için harcanılan eforu azaltmayı, doğru kişilere en güvenilir kaynaklardan ulaşmayı kim istemez? İstemsizce de olsa, severek kullandığınız markaların savunucusu olduğunuzun farkında mısınız?
Start-up'lar için başarılı olmanın anahtar noktalarından birisi şüphesiz müşteri kayıp oranı dediğimiz (yabancı kaynaklarda churn rate olarak geçer) metriği olabildiğince aşağılara çekmektir. Özellikle SaaS girişimler iş ve gelir modellerini oluştururken müşteri bağlılığını sağlamayı esas edinerek hareket ederler. Müşteri kayıp oranını istenilen seviyede tutmak, girişimlerin sayısının artması ve değişen kullanıcı davranışları nedeni ile her geçen gün biraz daha zorlaşıyor.
AARRR! metriklerini anlattığımız serinin ikinci makalesinde, kullanıcıların web sitesi ile hedeflediğimiz şekilde etkileşime girmeleri için nasıl teşvik edebileceğimizi öğreniyoruz.
AARRR metrikleri serisinin ilk bölümünde kullanıcı edinimi (acquisition) konusunu ele aldık.