Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Sanal Gerçeklik (Virtual Reality – VR), Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality – AR) ve Karma Gerçeklik (Mixed Reality – MR) ile SHERPA Blog ekibi ve konuk yazarlarının imzasını taşıyan makaleler, incelemeler, listeler, röportajlar, e-kitaplar, kurslar, videolar ve daha fazlası.
Gamfed Türkiye gönüllülerinden Beray Çinçin, metaverse ve Web 3.0'ın İK ve dijital dönüşüme etkilerini kaleme aldı.
Bu kavramla ilk kez tanışacak olanlar ve "Metaverse'ü anlıyorum ama konuşamıyorum" diyenler için videolar ve podcastler bu listede.
Artırılmış gerçeklik hakkındaki ilk konsept, Frank L Baum'un 1901'de yazdığı bir romanında, bir dizi veriyi insanlara eşlediği bir "karakter işaretleyicisi" olarak adlandırılan bir elektronik gözlük olarak olarak ortaya çıktı. Bugün, artırılmış gerçeklik sadece bir bilim-kurgu kavramı değil, gerçek bir şey.
Digital Age Summit 2018 boyunca sektöre yön veren dünya çapında isimlerle "güven" üzerine konuştuk. İlk konuğumuz PowerPlay CEO'su Asi Burak oldu. Oyunlaştırma, iyilik için oyun tasarımı ve Burak'ın oldukça ses getiren "Peacemaker" savaş simülasyonu üzerine konuştuk.
Microsoft’un teknoloji endüstrisine yön verecek üç teknolojiden biri olarak lanse ettiği ve hayatımıza sokmak için çalıştığı karma gerçeklik (mixed reality) nedir?
Akıllı telefonların ve içindeki uygulamaların mahareti ile nerede olduğumuz, ne hızla hareket ettiğimiz bilinirken; VR setleri veri mahremiyetimizi bütünüyle ortadan kaldırma potansiyeline sahip.
Günümüz dijital platformlarının, kullanıcılarına ait veriyi toplamadan ve toplanan verileri analiz edip, sunulan deneyimlerin iyileştirmesi adına cevaplara ulaşmadan büyüme şansı oldukça az. Önce bunu söylemiş olalım. Kullanıcı deneyiminde kullanıcıyı takip etmeden, düzenli aralıklarla ürününüzü itere etmeden ilerlemek; iyi sonuçlar üretmez, üretmemiştir, ve, bakın iddia da edeyim, üretmeyecektir. Peki tüm bu gergin çıkışın ardından, şu sorulan soruyu bir de biz soralım. Sanal gerçeklik, nam-ı diğer Virtual Reality (VR), dünyası analitiğinde kullanılan yöntemler neler? İnternet siteleri ve mobil aplikasyonlardan aşina olduğumuz yöntemleri VR ürünleri için de seferber edebilir miyiz?
Facebook’un rüzgarını yelkenine doldurarak bangır bangır gelen Oculus Rift ile birlikte sanal gerçeklik (VR), bir bilim-kurgu hikayesi olmaktan çıktı. Sanal gerçeklik oyunları ve 360 derecelik videolar, içerik akışlarımızda kendilerine gün geçtikte daha çok alan buluyorlar. Yeni yeni hayat bulan bu mecra nereye gidiyor, ve en önemlisi: kullanıcıları nasıl bir deneyim bekliyor?