Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
SHERPA Blog yeni içerik serisi “Dijital Dünyanın Kadınları” ile teknoloji ve tasarım alanında üreten ve çalışan Türkiyeli kadınlara odaklanıyoruz. Bu seride, bilişim sektöründeki cinsiyet eşitliği üzerine kafa yoracak, fikir üretecek ve özellikle de kişisel tecrübeleri dinleyerek bir farkındalık yaratmaya çalışacağız. Toplumsal cinsiyet rollerinin kurumlara nasıl yansıdığı, girişimcilik dünyasının yazılımcı kadınlara nasıl baktığı, tasarım dünyasında kadınların algılanışı gibi konulara değinecek, değişmesi gereken noktalara parmak basmaya çalışacağız.
Bilişim sektöründeki toplumsal cinsiyet eşitliğine değindiğimiz serimiz Dijital Dünyanın Kadınları'nın dokuzuncu bölümünde konuğumuz Kodluyorz Derneği genel koordinatörü Begüm Özyer oldu.
Dijital Dünyanın Kadınları serimizin sekizinci konuğu Merve Midilli. Ladies That UX İstanbul ayağının kurucularından ve 6 yılı aşkın bir süredir kullanıcı deneyimini alanının hem tasarım hem de araştırma safhalarında görev alan Merve ile kişisel tecrübeleri üzerinden sektördeki kadın dayanışması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularına değindik.
Dijital sekötüre yazılım ile başlayıp, dijital pazarlama ile devam etme kararı alan, son 1 yıldır da markalara dönüşüm optimizasyonu konusunda danışmanlık veren Cavide Pala ile kariyeri ve kişisel düşünceleri ekseninde cinsiyet eşitliğini konuştuk.
Mikrofonu tasarım teknoloji odaklı iş ve akademik alanlarda üretim yapan kadınlara yönettiğimiz serimiz "Dijital Dünyanın Kadınları"nın altıncı bölümünde konuğumuz Bilge Narin. Yeni medya, internet gazeteciliği, robot gazetecilik, gazeteciler için programlama dili ve veri görselleştirme alanlarında sektör ve akademik dünya arasında bir köprü kurmak isteyen Narin ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Dijital Dünyanın Kadınları serimizin beşinci bölümünde 9-6 kamu çalışanı, 6-9 girişimcilik ve teknoloji mentoru Seda Çakmak konuğumuz oldu. Kendisiyle "elinin hamuruyla format atmak"tan, yazılım dünyasındaki erkek yoğunluğuna kadar birçok konuya değindik.
Dijital Dünyanın Kadınları serimizin dördüncü bölümünün konuğu Elif "Data" Demirci oldu. Sosyoloji eğitimiyle başlayıp bilimkurgu hayranlığı sebebiyle yapay zekâ alanına yönelen Demirci ile kariyer yolculuğu esnasında toplumsal cinsiyet eşitliğine dair edindiği tecrübeleri konuştuk.
Tasarım teknolojiyi alanlarında üreten kadınlara odaklandığımız serimiz Dijital Dünyanın Kadınları'nın 3. bölümünde konuğumuz Neşe Kına. Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun olmasının ardından kurumsal dünyaya atılan ve "UX Executive" olarak çalışan Kına ile teknoloji ile olan ilişkisini, beyaz yakalıların dünyasında cinsiyet eşitliğini ve kendi bakış açısını konuştuk.
Teknoloji ve tasarım alanında üreten ve çalışan Türkiyeli kadınlara yer verdiğimiz Dijital Dünyanın Kadınları serimizin ikinci bölümünde bir yandan İstanbul'un sokak kedilerine kaynak yaratan bir e-ticaret girişimini yöneten, diğer yandan da Türkiye'nin ilk online aromaterapi kütüphanesini yayına alan Rana Babaç Çelebi ile konuştuk.
SHERPA Blog yeni içerik serisi "Dijital Dünyanın Kadınları" ilk röportajı ile karşınızda. Teknoloji ve tasarım alanında üreten ve çalışan Türkiyeli kadınlara odaklanacağımız bu yeni seride, bilişim sektöründeki cinsiyet eşitliği üzerine kafa yoracak, fikir üretecek ve özellikle de kişisel tecrübeleri dinleyerek bir farkındalık yaratmaya çalışacağız.