Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Marka deneyimi kategorisinde dijitalleşen çağda dönüşen deneyimler, markaların geleceği, iletişim dilleri, ürün/servis stratejileri, yapılması ve yapılmaması gerekenleri sektör duayenleri ve SHERPA Blog yazarlarının öngörüleri eşliğinde okuyabilirsiniz.
Yıllar geçiyor, teknolojiler havada birbirine çarpıyor ama güveni kazanmak için gerekenin bir “söz” olabileceği kanısı değişmiyor. Ancak güveni tasarlamak için hala bir şansımız var.
Online komünite nedir ve bir online topluluk nasıl oluşturulur? Gülbüke Kınay, Justina Fenberg'in önerdiği adımları ve Severin Matusek'in altın kurallarını listeledi.
Marka ve pazarlama yöneticisi Cansu Biçen SHERPA Blog'daki ilk makalesinde, "Marka yönetiminde neden yaratıcı olmalıyız?" sorusuna yanıt arıyor.
Bir ürün hakkında 90 saniye içinde bilinçaltı bir karar veriyoruz ve bu kararın %62 ila %90'ı yalnızca renge dayalı. Peki, renk teorisi tasarımda nasıl bir yere sahip?
Yakup Bayrak, bankacılık alanında karşımıza çıkan Dark UX uygulamaları ve güveni tasarlamak hakkında yazdı.
İz bırakan, kendi viral etkisini yaratan, duyguları ve aidiyetleri güçlendiren ve hatta ayağa kaldıran bir marka deneyimi nasıl tasarlanır?
Bir yandan algoritmalar ve dijitalleşme, öte yandan fiziki temasın ve "organik hislerin" özleminin duyulduğu bir zamanda yaşıyoruz. Peki "insanlaşan" markalar için empati ve deneyime odaklanan bir pazarlama iletişimi nasıl olmalı?
Tasarım Sohbetleri serimizin bu bölümünün konuğu, yaptığı grafik tasarım çalışmalarıyla sektör profesyonellerini buluşturan komünite sitelerinde hatırı sayılır bir takipçi kitlesi oluşturan ve kimlik tasarımlarıyla dünyanın her yerinden bir çok marka ve girişime kişilik kazandıran Salih Küçükağa oldu.
Pazarlamacılar bugüne kadar insanları para harcama alışkanlıklarına göre değerlendiriyor, "Halk bunu istiyor!" diye genelliyor, genel geçer promosyonlarla satışları teşvik edebileceğini düşünüyordu. Şimdi ise devir değişti. Peki nasıl ve neden? Dahası, bundan sonra ne olacak?
Sprout Social tarafından yapılan bir araştırmaya göre, "influencer marketing" tekniği son aylarda büyük bir düşüşte ve gerçek müşteri ve çalışanların deneyimleri ise bir yükseliş trendine girmiş bulunuyor. Peki çalışanlarınızın mutluluğunu, dolayısıyla da şirketinizin imajını düzeltecek hangi tür adımlar atmalısınız?
Markalar kişiler gibidir; kendilerine özgü hikayeleri vardır ve bu hikayelerin yaratıcı ve heyecanlı mı yoksa anlamsız ve sıradan mı oldukları nasıl anlatıldıklarına bağlıdır. Hikaye anlatmanın pek çok yolu var, ancak müşterilerinizi bizzat deneyime davet etmek hikayenizi eşsiz kılar.
"Bilinçli tüketici" klişesi, Y kuşağının alışkanlıklarının yön verdiği yeni dünya ekonomisinin gidişatı ile klişe olmaktan çıktı. Artık akıllarda sayılı ürün ve marka yer ediyor, tüketim azalıyor, marka sadakati artıyor. Peki bu trend neye yol açacak ve daha da önemlisi, markalar bunu nasıl okumalı?