Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
SHERPA Blog, reklam dünyasından konuk ettiği sektörün uzaman kişilerinin yazılarını bu seride birleştiriyor. Markalar ve İnsanlar serisi ile hem marka deneyimi hem de müşteri deneyimi ile alakalı makaleler ve incelemeler bulacaksın. Yeni iletişim kuralları çerçevesinde dijitalleşen süreçlerin reklam dünyasında yarattığı dönüşüme iletişim sektörünün içinden bir bakışla tanık olacaksın.
Facebook haber kaynağı algoritmasını değiştirir değiştirmez birçok marka için erişim büyük bir problem olmaya başladı. Ancak pek çok markanın atladığı, aslında mükemmel bir dönüşüm ve iletişim kaynağı olan gruplar bir köşede bekliyordu. Öznur Doğan bu keşfedilmemiş alanı SHERPA Blog için yazdı.
İz bırakan, kendi viral etkisini yaratan, duyguları ve aidiyetleri güçlendiren ve hatta ayağa kaldıran bir marka deneyimi nasıl tasarlanır?
Ekonominin alarm sinyalleri verdiği dönemlerde markalar iletişim stratejilerini nasıl yönlendirmeli? Büyük Buhran'da Kellog's'un stratejisi bize bu konuda neler söyleyebilir?
Bir yandan algoritmalar ve dijitalleşme, öte yandan fiziki temasın ve "organik hislerin" özleminin duyulduğu bir zamanda yaşıyoruz. Peki "insanlaşan" markalar için empati ve deneyime odaklanan bir pazarlama iletişimi nasıl olmalı?
Tüketici güvenini kazanmak, tüm sektörlerde ve tüm zamanlarda her daim var olan belki de en önemli iş hedeflerinden bir tanesi. Peki bunu içerik pazarlamasının gücüyle nasıl gerçekleştirebileceğini biliyor musun?
Pazarlamacılar bugüne kadar insanları para harcama alışkanlıklarına göre değerlendiriyor, "Halk bunu istiyor!" diye genelliyor, genel geçer promosyonlarla satışları teşvik edebileceğini düşünüyordu. Şimdi ise devir değişti. Peki nasıl ve neden? Dahası, bundan sonra ne olacak?
Bu yazıda Cannes Lions’un bende bıraktığı tortuyu, kültürün ve pazarlama iletişimi dünyasının bıraktığı tortuyla harmanlayarak bazı tespitler yapmak ve bazı işler üzerinden pazarlamacının kendi yarattığı canavarın kurbanı olmaktan nasıl kaçınabileceği üzerine bir iki kelam etmek istiyorum.
Sprout Social tarafından yapılan bir araştırmaya göre, "influencer marketing" tekniği son aylarda büyük bir düşüşte ve gerçek müşteri ve çalışanların deneyimleri ise bir yükseliş trendine girmiş bulunuyor. Peki çalışanlarınızın mutluluğunu, dolayısıyla da şirketinizin imajını düzeltecek hangi tür adımlar atmalısınız?
"Bilinçli tüketici" klişesi, Y kuşağının alışkanlıklarının yön verdiği yeni dünya ekonomisinin gidişatı ile klişe olmaktan çıktı. Artık akıllarda sayılı ürün ve marka yer ediyor, tüketim azalıyor, marka sadakati artıyor. Peki bu trend neye yol açacak ve daha da önemlisi, markalar bunu nasıl okumalı?
İletişim stratejisti Cem Solak, reklam sektöründe geçirdiği 16 yılın tüm birikimini bir yazıya sığdırdı ve ortaya genç stratejistler için ders niteliğinde bir yazı çıktı. Araştırma yöntemlerinden organizasyona, ekip içi iletişiminden verimliliğe kadar çok net ve yararlı ipuçları için yazıya buyrun.
Alışverişçi deneyimi pazarlamasında mekân, hayati önem taşır. “Hayati” kelimesini ilk anlamıyla kullandım. Markaya ait bir mekânda yaşanan deneyimler, imajı ve satışı etkileyebilir, bu da markanın varlığını sürdürmesinde olumlu-olumsuz sonuçlar yaratabilir. Bu yazıda, pazarlama yöntemlerini başarılı şekilde kullanan dört markayı ve mekânlarını inceleyeceğiz.
İletişim Stratejisti Cem Solak, popülizm rüzgârlarının sert ettiği günümüz dünyasında, gitgide aynı tondan çalan pazarlama iletişimine yeni sesler katmanın peşinde: "Halk böyle istiyor!" deyip devam mı edeceğiz, çoksesliliğe şans mı vereceğiz?